Over Ons

Details

Het bestuur van de Stichting A ge Wienhoes bestaat uit een aantal mensen die het dorpsbelang en het functioneren van de diverse verenigingen,

de cultuurbeleving in het algemeen, en de gemeenschapszin in ons dorp hoog in het vaandel hebben staan.

Dat heeft ons, in het belang van alle dorpsbewoners, de verenigingen en de gebruikers doen besluiten

om de verbouwing van ons gemeenschapshuis na vele jaren sukkelen weer vlot te trekken.

Het door gebrekking onderhoud eigenlijk al jarenlang onderkomen gebouw weer een eigentijds aanzien te geven, en te zorgen

dat het qua gebruik en inrichting weer voldoet aan de huidige wensen van de verenigingen en gebruikers.

Alleen dankzij de donaties van het VSBfonds, het Oranje Fonds, het Cooperatiefonds Rabobank en het Prins Bernhardfonds 

hebben wij een permanent en nagenoeg volledig aangekleed podium kunnen realiseren, evenals een compleet nieuwe inventaris

en een vaste licht en geluidsinstallatie. Natuurlijk ook dank aan de gemeente Gulpen-Wittem en de Provincie Limburg voor hun substanciele bijdragen

aan de verbouwing en het mogelijk maken van de installatie van de zonnepanelen die bijdragen aan een efficient en mileuvriendelijk beheer.

Daarom een oprecht woord van dank aan de genoemde Fondsen, Bedrijven en Instellingen

 

 

Eindelijk was het dan zover : In optocht ( met de neergehaalde Kermisden ) naar ons nieuwe Gemeenschapshuis.

Vervolgens is er de symbolische opening door Stichtingsvoorzitter Jef Cremer, Burgemeester Bas van den Tillaar,

en gedeputeerde Noel Lebens van de Privincie Limburg middels het doorzagen van de Kermisden. 

Xymio zorgde in zeer goede samenwerking met ons voor de kwalitatief uitstekende

Licht en Geluidsinstallatie in A ge Wienhoes.

Voorzitter Jef Cremer neemt ze voor de eerste keer in gebruik bij zijn welkomst en bedankwoorden. 

 

Ook het Cafe gedeelte kreeg een kwaliteitsimpuls met vaste boxen, een eigen draaitafel

en qua licht een serie Led lampen waarmee alle kleuren in deze ruimte mogelijk zijn.

Fanfare Kunst & Vriendschap en dansgroep Dans-Spirit verzorgden de eerste Muzikale

noten en de eerste Dans invulling bij de opening op ons nieuwe vaste podium,

natuurlijk aangekleed met onze nieuwe Toneelgordijnen.

 

Onze nieuwe zaal heeft die proef met glans doorstaan.

Maar voordat het zover was, moest er eerst verbouw worden :

De uitbouw aan de achterkant.

De zijkant verbreden  en verhogen.

De achterkant van binnen gezien.

Hier staat nu het nieuwe vaste podium.

Een indruk van de verbreding van de zaal.